حلال 410 و تاثیرات آن بر سلامتی انسان

حلال 410 و عوارض آن

حلال 410 تاثیرات منفی متعددی بر بدن انسان دارد. این تاثیرات می‌تواند گاها روند زندگی را مختل کند. بگذارید شفاف و ساده توضیح دهیم که حلال 410 چیست و چه تاثیری بر سلامت بدن انسان دارد.

حلال 410 جزو حلال‌های آلیفاتیک از خانواده حلال‌های آلی و به صورت مایع بی‌رنگ است. حلال 410 از نظر ساختار شیمیایی، یک ماده پایدار است. این ماده، در فلزات اثر خورندگی و مخرب ندارد. البته لازم به ذکر است که مقدار درصد گوگرد موجود در این حلال باید کمتر از ۵۰% وزنی باشد، تا در سیستم‌های کوتینگ و پوشش‌های فلزی، خوردگی ایجاد نکند. حلال 410، عموما مقداری هیدروکربن‌های آروماتیک دارد. هر چه مقدار درصد مواد آروماتیک در آن بیشتر باشد، قدرت حلالیت آن نیز بالاتر است.

سرعت تبخیر حلال 410 بسیار بالا است. این ویژگی باعث می‌شود تا در صنعت کاربردهای گسترده‌ای داشته باشد.

عوارض و خطرات حلال ۴۱۰

تمام مواد شیمیایی، با درصد غلظت پایین یا بالا، برای بدن مضرر است و گاها می‌تواند اثرات جبران ناپذیری بر عملکرد دستگاه‌های مختلف بدن وارد کند. مهم نیست که این مواد چطور وارد بدن شود. گاها به صورت مایع و از طریق بلع یا تماس با پوست و یا گاها بر اثر استنشاق بخارات ناشی از تبخیر حلال یا سوختن آن وارد بدن گردد.

عوارض و خطرات حلال ۴۱۰

 

  • به طور کل، استنشاق بخارات هر ماده شیمیایی عوارض دارد و می‌تواند دستگاه تنفسی شما را تحریک کند. بخارات حلال 410 نیز می‌تواند باعث ایجاد سرفه، خفگی ،خس خس سینه، تنگی نفس، تحریک و ورم دستگاه ریوی و در موارد خیلی حادتر عامل ایجاد مسمومیت، خواب آلودگی و سرگیجه شود. همچنین می‌تواند چشم‌ها را تحریک کرده و باعث سوزش چشم و سینوس‌ها گردد.
  • چنانچه پوست بدن و دست‌ها با یک حلال‌ شیمیایی و به ویژه حلال 410 تماس داشته باشد، می‌تواند موجب تحریک پوستی، احساس سوزش، قرمزی، تورم و یا تاول شود. چنانچه از طریق بلع و یا راه های هوایی وارد بدن و دستگاه گوارش گردد، حتی می‌تواند کشنده باشد.
  • یکی از نکات مهمی که می‌بایست در هنگام کار با حلال‌ها در نظر داشته باشید این است که این مواد نیز مانند سایر مواد آلی اشتعال‌زا بوده و به سرعت آتش می‌گیرند. حتی ممکن است بخارات آن باعث بروز آتش‌سوزی گردد. در صورت ترکیب با هوای محیط، مخلوط انفجاری تشکیل می‌دهند. بنابراین می‌تواند خسارات مالی و حتی در صورت عدم مراقبت خسارات جانی به همراه داشته باشد. در نتیجه جهت حفظ ایمنی بهتر است، حلال‌های آلی مثل حلال 410 را در کنار مواد اکسید کننده نگه ندارید.
  • در صورت کار با مواد شیمیایی و قرارگیری مستمر در جوار حلال‌های شیمیایی آلی مثل حلال 410 بسیار مراقب باشید و حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. چون این ماده شیمیایی می‌تواند بر روی سيستم عصبی بدن، سیستم تنفسی، كبد، كليه‌ها و پوست اثر بگذارد. حتی اثرات سرطان زائيشان بر روی بدن انسان، شناخته شده است. از جمله سرطان خون و سرطان ریه، سرطان‌هایی هستند که در این راستا شناسایی شده‌اند.
  • به طور کلی اثرات نورولوژيكی حلال‌های شیمیایی با خاصيت هوش بری است. به زبان ساده‌تر می‌تواند منجر به ایجاد حالت گیجی و منگی شود. حتی گاها می‌تواند باعث كاهش فعاليت‌های ذهنی گردد.
  • حلال 410 جزو هيدروكربن‌های هالوژنه شیمیایی است که قادر به القای زنجيره‌های چربی و ايجاد سيروز هستند و در صورت تماس با پوست می‌توانند چربی طبیعی پوست را در خود حل کرده و بسزانند. چنانچه زمان و مقدار تماس بالا باشد، می تواند سطح زیرین لایه های پوستی را نیز بسوزاند.

شرایط ایمنی استفاده از حلال 410

حلال 410 از طرق مختلف وارد بدن شده و به سیستم های مختلف بدنی آسیب وارد می‌کند. همانطورکه گفتیم، این حلال، یک مایع سمی و فرار است که به سرعت تبخیر می گردد. از این رو علاوه بر بلع، از طریق استنشاق، از راه چشم، بینی و پوست نیز وارد و جذب بدن می‌شود. در اثر تماس تماس حلال 410 با چشم، سوزش و تحریک چشم را در وهله اول احساس خواهید کرد.

  • پیش از کار با حلال‌ها و به ویژه حلال 410، حتما دوره‌های آموزش‌های لازم را ببینید و نکات ایمنی را رعایت کنید. چنانچه شغل شما، ایجاب می‌کند تا مرتب در محیط حلال‌ها رفت و آمد داشته باشید، حتما لباس‌های مخصوص کار، دستکش، کلاه و عینک مخصوص، ماسک و کفش کار به تن داشته باشید تا از بخارات موجود در هوای اطراف و تماس ناگهانی با مایع، در امان بمانید. فراموش نکنید اثرات این مواد می‌تواند بعدها خود را نمایان کند.

شرایط ایمنی استفاده از حلال 410

 

  • حلال ها را در محیط هایی که تهویه قوی دارند، نگهداری کنید تا هوای ترکیب شده با بخارات در محیط باقی نماند. شما چه بخواهید یا نخواهید، مقداری از بخارات این ماده فرار در محیط اطراف آن وجود خواهد داشت. از این رو تهویه نقش مهمی در حفظ سلامت شما خواهد داشت.
  • بهتر است این ماده را در بشکه‌هایی در بسته نگهداری کنید. چنانچه به هر دلیلی بخارات این ماده استنشاق شد و سوزش گلو یا تحریک بینی را احساس کردید، سریعا محیط را ترک کرده و به هوای آزاد بروید. ماندن در محیط به نفع شما نیست چون موجب ایجاد مسمومیت، تحریک بیشتر و عمیق‌تر سیستم تنفسی، بی حالی، گیجی و حتی سرفه، تنگی نفس و در شرایط حاد باعث بیهوشی می‌گردد. در صورت تداوم علائم با پزشک مشورت کنید.
  • چنانچه به هر دلیلی پوست شما با این ماده شیمیایی در تماس بود، فورا محل را با آب فراوان و صابون به مدت ۲۰ دقیقه بشورید. آب بسیار بنوشید تا چنانچه سم ماده از طریق پوست جذب بدن شد، از طریق آب جذب شده در بدن و نهایتا ادرار، از بدن خارج شود. هر چه آب بیشتری بنوشید، غلظت ماده جذب شده در بدن را کاهش داده و اثرات خطر را کمتر خواهید کرد.
  • چنانچه پوست شما در اثر تماس با حلال دچار سوختگی شد، محل را به وسیله پنبه یا گاز استریل تمیز بپوشانید و در اسرع وقت برای معاینه و درمان به بیمارستان مراجعه کنید. در صورت قرمزی، تورم، درد و یا ایجاد تاول برای درمان اضافی به نزدیکترین مرکز پزشکی ارجاع داده شود.
  • در صورت بلع، ابتدا دهان را با آب فراوان بشویید. آب زیاد به مسدوم خورانده شود تا از اثرات گوارشی آن کم شود. سپس در سریع‌ترین زمان، حتما خودتان یا اطرافیانتان باید با مراکز درمانی تماس بگیرید.
  • در حین کار با حلال حتما عینک مخصوص را به چشمانتان بزنید. اگر عینک نداشتید، از ملیدن چشمها خود داری کنید. در صورت تماس چشمی، چشم‌هایتان را به خوبی با مقدار زیادی آب بشویید تا از حفظ پلک‌ها اطمینان حاصل کنید.اگر احساس قرمزی، سوزش، تاری دید یا تورم را احساس کردید، سریعا به نزدیکترین مرکز پزشکی مراجعه نمایید.
  • مجدد تکرار می‌کنیم که ممکن است، اثرات این ماده، در طی مدت زمان طولانی‌تری خود را نمایان سازد. بنابراین حتما نکات ایمنی را رعایت فرمایید.
  • بشکه های نگهداری حلال 410 را در کنار سایر مواد شیمیایی و به خصوص اکسید کننده‌ها نگه ندارید. چون ترکیب بخارات آنها، ماده سمی شیمیایی جدیدتری را ایجاد می‌کند که موجب مسمومیت و حتی مرگ خواهد بود. در محیط انبار از کشیدن سیگار جدا خودداری فرمایید. چون می‌تواند باعث ایجاد انفجار و آتش‌سوزی گردد. در صورت رخ دادن حریق، به هیچ عنوان از جریان مستقیم آب برای خاموش کردن آتش استفاده نکنید. زیرا می‌تواند شعله‌های آتش را پراکنده و پخش نماید. این موضوع شدت و گسترش آتش را افزایش می‌دهد. بنابراین به هنگام آتش سوزی با این مواد حتما از مواد شیمیایی خشک، فوم الکل یا دی اکسید کربن استفاده کنید.
  • در صورت بروز هر نوع حساسیت در سیستم بدنی‌تان حتما با پزشک و مشاورین مراکز درمانی مشورت فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

78 456 123 021

Call Now